Édes borok

Édes fehérbor

Tokaji Aszú 2002 (6 puttonyos)

Édes tokaji borkülönlegesség 0,5l

Termelte: Soltész Miklós

Mélyarany színe érleltséget mutat, de ízben mégis előre törekszik az aszalt gyümölcsök zamata. Összetettségét a nagy cukortartalom lassan engedi kibontakoztatni, de egyensúlya megvalósul a finom savak tömege miatt. Lassan nyíló borok egyike mely dekantálást igényel. Ezzel együtt a desszertek remek kísérőjeként ajánlható, melyekben az aszalványok és citrus gyümölcsök játsszák a fő szerepet.

Alkoholtartalom: 11% v/v
Cukortartalom: 176 g/lMóri Ezerjó Töpped Szőlőből 2011

Minőségi édes fehérbor, OEM 0,5 l

Termelő: Bozóky Pincészet, Mór

Azon évjáratokban, amikor késő ősszel az Ezerjó szőlő bogyói betöppednek, de a nemespenész nem tud a bogyókon eluralkodni, akkor készül a töppedt szőlőből egy különleges minőségű desszertbor. A termőhely és szőlőfajta adta savasság mindig előtérben marad, de ez az évjárat függvényében változó. A bor arany színnel és tiszta, intenzív aszaltgyümölcs, valamint növényi illatokkal lepi meg fogyasztóit. Az édes-érzet kitűnő egyensúlyban van az üde savakkal.

édes vörösbor

Mátrai Merlot & Cabernet Franc 2014

Minőségi édes vörösbor 0, 75 l

Termelő: Bárdos és Fia Pincészet, Farkasmály

A kiváló 2011-es évjáratból magas cukortartalommal szüretelt világfajták harmonikus házasítása. A Merlot lágyságát szépen egészíti ki a Cabernet Franc élénk savkaraktere és gyümölcsössége.

Alk.: 11 % v/v
Cukortartalom: 52,2 g/l

Édes fehérbor

Tokaji Sárgamuskotály 2013

Minőségi édes fehérbor 0,75l

Termelő: Kiss István Pincészet, Tolcsva

A tokaji borvidék legvidámabb borfajtája, mely kincset ér az igényes gasztronómia számára. Színe közepesen szalmasárga. Ízében a fajtájára jellemző hivalkodó muskotály jelleggel, egy kis virágnektárral fűszerezve. Savai lekerekítettek, a maradékcukor kifejezetten jól áll neki.
A fehérhúsokból készített ételek kedvelt kísérői, a virágos illatuk és gyümölcsös ízük kiválóan pároztatják ezekhez az ételekhez.
Természetes cukortartalma a kevésbé karakteres desszertekhez is hozzárendelhetik.

Alk.: 14,8 % v/v
Cukortartalom: 46 g/lMátrai Ízisz Cuvée 2014

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes vörösbor 0,75 l

Termelte: Bárdos és Fia, Farkasmály

Pinot Noir-Cabernet Sauvignon házasításából készült cuvée.
A Pinot Noir Burgundiából származó kékszőlő, melynek bora nagy népszerűségnek örvend az igényes borok kedvelőinek körében. Közepes intenzitású rubinvörös színű, rendkívül kifinomult fűszeres-gombás aromával beköszönő, kis szellőztetés után epres-málnás illatokat kibontakoztató vörösbor. Gazdag aromájának és közepes testének köszönhetően kiválóan illik a bárányhúsból készült ételfogásokhoz, valamint penészes kérgű sajtok mellé ajánljuk 17-18 C-ra temperálva.

Alkoholtartalom: 11,5% v/v
Cukortartalom: 45,4 g/l


Félédes fehérbor

Tokaji Furmint 2014

Minőségi félédes fehérbor 0,75 l

Termelő: Kiss István Pincészet, Tolcsva

Halvány zöldes színű. Illata finoman kedveskedő, ami után az ember egy édes bort vár. Jegyeiben a birskörte, ananász keveréke van jelen. Jó savakkal indul, amit szépen egészít ki a nem túl sok cukor. A nagy testű borból ízben a jól ismert jellemzők mutatkoznak, hosszú kellemes utóízzel.
Félédes volta miatt talán nehezen elhelyezhető, de a savak miatt alkalmazható akár gyümölcs alapú levesekhez, vagy akár főételekhez. Fehér hús a barátja.

Alk.: 12,4 % v/v
Cukortartalom: 68 g/

2018. Május 21.
Boldog Névnapot
Konstantin!
Royal Borház Elérhetőségek
iroda@royalbor.hu
+36 30 449 2167
Royal Borház
 Weboldal készítés
 Webhosting, serverhosting
© 2009. ROYAL BORHÁZ SELECTION,
Minden jog fenntartva